سلامت و بهداشتبیماری ها و راه درمانزونا، علائم و درمان آن
○ نوع: کرمها، ژلها یا چسبهای بیحسکننده مانند لیدوکائین
پیشنهاد یک استاد دانشگاه پس از کشف ماجرای کاظم صدیقی و پسرانش: فهرست اموال ۱۰۰ روحانی مشهور و آقازاده های شان را منتشر کنید
درمان درد (نورالژی) بعد از زونا معمولاً کار مشکلی است، اما اقدامات زیر ممکن است در جهت تسکین این عارضه مؤثر باشد:
مواردی که در اینجا به آنها اشاره میشود، فقط بعضی از مهمترین عواملی هستند که میتوانند باعث تحریک و فعال شدن دوباره ویروس عامل زونا در بدن شوند:
● برای جلوگیری از انتشار ویروس واریسلا زوستر در صورت ابتلا به زونا، حتماً بثورات را تمیز و پوشیده نگه دارید.
ممکن است پس از طول مدت بیماری تاولها باز هم ظاهر شوند. این تاول ها هرچه زودتر باید درمان شوند چون ممکن است در نواحی حساسی چون چشم و حتی گوش پدیدار شوند و صدمات جدی به ارگانهای مهمی چون گوش و چشم و سیستم بینایی و شنوایی ایجاد کنند.
به خاطر داشته باشید که عفونت زونا در افرادی که قبلاً به بیماری آبله مرغان مبتلا نشده باشند هم اتفاق میافتد.
در برخی از موارد با استفاده از روش خانگی نمیتوان بیماری زونا را درمان کرد.
استفاده از کمپرس آب سرد و مرطوب برای کاهش خارش-استراحت-استفاده از پماد «کالامین دی» برای کاهش خار-کرم ضد زونا مانند کرمهای آنتیهیستأمین و آنتیبیوتیک-حمام گرفتن در وان با مخلوط جو دوسر
در حالت کلی درمان قطعی برای بیماری زونا وجود ندارد، اما پزشک با توجه به وضعیت بیمار و تشخیص خود روشهایی برای کاهش علائم و دوره عفونت برای بیمار تجویز میکند که در ادامه آنها را معرفی میکنم.
بیماری زونا یا هرپس زوستر، با ظهور جوشها یا تاولهای متمرکز و دردناک بر روی پوست رخ میدهد. این بیماری ناشی از فعال شدن مجدد ویروس واریسلا زوستر، ویروسی که عامل بیماری آبله مرغان است، است. یکی از ویژگیهای این بیماری این است که تاولهای آن محدود به سطح درماتومها میباشند. درماتوم به قسمتی از پوست بدن اطلاق میشود که توسط شاخههای یک عصب حسی تأمین عصبی میشود.
نیروی دریایی آمریکایی همچنین در حال اعزام یک ناوتیپ مهندسی به آن سوی اقیانوس اطلس است درمان بیماری زونا تا یک اسکله موقت برای کمکها از طریق دریا بسازد.
بزرگسالانی که هرگز آبلهمرغان نداشتهاند نیز باید این واکسن را دریافت کنند. واکسینه شدن لزوماً به معنای این نیست که فرد به آبلهمرغان یا زونا مبتلا نمیشود، اما آمارها نشان میدهد که از هر ۱۰ نفری که واکسینه شدهاند، تنها ۱ نفر به زونا مبتلا میشود.